Spotkanie?
Re: Spotkanie?
Ludzie trzymają psy bo są ciepłe i przyjacielskie, poprawiają humor, sprawiają, że człowiek czuje się lepiej. Mam wątpliwość czy schizoid spełniłby te oczekiwania

Życie jest straszne, a potem się umiera.
Ależ wbrew pozorom, schizoid potrafi być : ciepły, przyjacielski, poprawiać humor, sprawiać że człowiek czuje się lepiej   Potrzebuje tylko więcej czasu, żeby zaufać.
 Potrzebuje tylko więcej czasu, żeby zaufać.

Potrzebuje tylko więcej czasu, żeby zaufać.
 Potrzebuje tylko więcej czasu, żeby zaufać.Re: Spotkanie?
Jutro Tarnów ... małopolsko nadciągam  

- 
				sam_niezwyboru
Dobrze powiedziane ! Popieram! Ja mam tak samochudzielec pisze: ↑sob cze 08, 2019 9:52 pmNo w sumi wiecie ja się mogę spotkać z kazdym i gdziekolwiek dlatego ze mam już wyjebane na lęki które niszczą mi życie 0d tylu lat.
- 
				sam_niezwyboru
Mnie powitania i pożegnania najbardziej przerażają i odstraszają od nawiązywania kontaktów społecznych. W trakcie jest już lepiej. Ale faktycznie, w najlepszym przypadku będę zainteresowanym słuchaczem (lub będę tylko udawał zainteresowanie), chyba, że zostanę zapytany, ale wtedy odpowiadam tak, że reszta czym prędzej zajmie się z powrotem sobą. Nie lubię być w centrum uwagi.Ari pisze: ↑sob cze 08, 2019 11:08 pm
Myślę, że wielu z nas pewnie ma normy społeczne gdzieś, więc nikt się nie zdziwi jeżeli ktoś poprostu sobie pójdzie bez do widzenia w losowym momencie spotkania, albo poprostu nie będzie się odzywał. Chłód i dystans emocionalny będzie mile widziany, obojętność również
Podobno w Skandynawii, ze względu na tamtejsze warunki (surowy klimat, niska gęstość zaludnienia) ludzie są introwertyczni i zachowują duży dystans, ale gdy najdzie ich ochota kontaktów społecznych, to mogą swobodnie dołączyć do każdej grupy i swobodnie się potem oddalić, bez konieczności powitań/pożegnań i przedstawiania się. Tak czytałem i nie wiem, czy to prawda, ale mnie by to bardzo odpowiadało.
- 
				hotaru27
Śpieszę donieść, że wczoraj udało nam się z Vorenusem takie mało schizoidalne, bo bardzo spontaniczne spotkanie:D:D:D. Bardzo miło się rozmawiało:). Z resztą z moich obserwacji wynika, że schizoidom i schizoidopodobnym naprawdę dobrze się konwersuje. Dlatego, jeśli ktoś tu jeszcze ma opory przed tego typu spotkaniami to zapewniam jest fajnie, bezpiecznie emocjonalnie i w ogóle ok:D.

To widzę się koleżeństwo rozkręciło. Super!

- 
				ZywyKamien
Wracam po x miesiącach i takie rzeczy się dzieją. Może jeszcze zrobicie jakąś schizoidalną kolonię do której będziecie ściągać zagubione duszyczki?   

A tak serio to gratuluję i fajnie że coś się rusza i to bardzo mocno.

A tak serio to gratuluję i fajnie że coś się rusza i to bardzo mocno.
Zaproponuj czas i miejsce ...

- 
				ZywyKamien
Jak wrócę do stolicy to pomyślę.