Za tydzień kończę 32...
Dlaczego podejrzewałeś zespół Aspergera? Ja nie mam wielu cech ZA (np. prozopagnozji, opóźnienia rozwoju mowy (chociażby niedużego), idiosynkratycznie wyczulonych zmysłów, "upośledzenia" zdolności rozumienia znaczeń ukrytych), a jednak od kilku lat mam taką diagnozę, która według mnie do mnie pasuje.jfff pisze:Osobowość schizoidalną zdiagnozowałem u siebie dosłownie kilka dni temu. Wcześniej podejrzewałem, że mogę mieć Aspergera, jednak jest to zdecydowanie OS. Oczywiście muszę przyznać, że czasami jest ciężko, ale ogólnie chyba jestem zadowolony z bycia schizoidem
Za tydzień kończę 32...
Kilka lat temu zrobiłem sobie test na ZA i wyszło mi tak jakoś "na granicy". Czytając opis na Wikipedii też co najwyżej połowa mi pasowała. Natomiast z opisu OS zgadza się duża większość (80-90%). Myślę, że muszę mieć jakiś procent tej schizoidalności. Zresztą wszystkie definicje dotyczą modelowych przypadków, które w rzeczywistości nie występują - każdy jest indywidualny.nonkan pisze:Dlaczego podejrzewałeś zespół Aspergera?
Właściwie od kiedy pamiętam obserwuję ludzi (tzw. "normalnych"fifikse pisze:dlaczego jesteś zadowolony z bycia schizoidem?
co w tym takiego fajnego?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości