W takim razie w moim związku ze schizoidem była wolność bo odszedł a ja nie mam pretensji. Żałuje ze go nie ma ale nie jestem zła.Wolność to dla mnie sytuacja w której dzisiaj jestem z tobą, a jutro już mogę być z kimś innym lub z nikim. Gdy jedno nie oczekuje od drugiego, że zostaną ze sobą na określony czas. Gdy są w stanie pozwolić sobie w każdej chwili odejść bez pretensji.
potrzeby seksualne
Re: potrzeby seksualne
.
Ostatnio zmieniony ndz cze 19, 2022 5:54 pm przez Ari, łącznie zmieniany 1 raz.
Racja, wiem to, tylko chyba jeszcze czasu mi trzeba zwyczajnie. Podobno on leczy ranyNie stworzysz miejsca na nic pozytywnego, dopóki masz w sobie żal.
.
Wolność bez odpowiedzialności to samowola.WastedReincarnation pisze: ↑pn lip 01, 2019 7:11 amW celu pozostania w temacie zmieniam moją definicję.
Wolność to dla mnie sytuacja w której dzisiaj jestem z tobą, a jutro już mogę być z kimś innym lub z nikim. Gdy jedno nie oczekuje od drugiego, że zostaną ze sobą na określony czas. Gdy są w stanie pozwolić sobie w każdej chwili odejść bez pretensji.
-
To niemal definicja prostytucji.WastedReincarnation pisze: ↑pn lip 01, 2019 7:11 amWolność to dla mnie sytuacja w której dzisiaj jestem z tobą, a jutro już mogę być z kimś innym lub z nikim. Gdy jedno nie oczekuje od drugiego, że zostaną ze sobą na określony czas. Gdy są w stanie pozwolić sobie w każdej chwili odejść bez pretensji.
.
Ostatnio zmieniony ndz cze 19, 2022 5:54 pm przez Ari, łącznie zmieniany 2 razy.
Myśle, ze stąpamy po cienkiej granicy między wolnością a odpowiedzialnością. Odpowiedzialnością nie jest tkwić w związku mimo wszystko. W związku, który nas krzywdzi. Jeśli tak się dzieje odpowiedzialnie jest odejść. W przypadku gdy krzywdy brak, a pojawia się „kryzys” to odpowiedzialniej jest rozwiązać problem, niż uciekać przed nim. Odpowiedzialnie jest nie krzywdzić siebie i innych ale „krzywda” musi być zidentyfikowana przez obie strony (Widzę ze cię krzywdzę, a ty to potwierdzasz). Wmawianie komuś ze będzie Ci lepiej beze mnie, bo mogę cię skrzywdzić to standardowa wymówka przed odpowiedzialnością.
.
Można gdybać co dla kogo albo większości jest odpowiedzialnością. Mam jednak wrażenie, ze testujesz ta wypowiedzią moje graniceNie. Odpowiedzialnością jest tkwić w związku mimo wszystko. Gdy odchodzisz to zawsze stajesz się tą nieodpowiedzialną.
Każdego problemu nie da się rozwiązać. Są rzeczy na które nie mamy wpływu wiec po co się nimi przejmować ? Ja odpowiedzialnie odeszłam od byłego męża i to była najlepsza decyzja ever. Myśle, ze moja córka mi kiedyś za to podziękuje.[Nie, to nie jest odpowiedzialne. Odpowiedzialnie jest zostać i próbować rozwiązać każdy problem.
Nie musi jeśli kryzys pokonacieJeżeli jest kryzys to musi być krzywda
.W momencie gdy stajesz się odpowiedzialna za kogoś, to stajesz się również odpowiedzialna za jego krzywdę
Tu racja ...
Zawsze musisz mieć racje ?Skoro widzisz, że krzywdzisz to dlaczego potrzebujesz potwierdzenia?
Ja nie czułam się krzywdzona przez mojego schizoida, a on czuł ze rani lub kiedyś zrani mnie. Bardziej zraniło mnie odejście. Jego odczucie nie było zgodne z moim i nie skonfrontował tego
To urocze ale wole inne formy brania odpowiedzialności za mnie niż ucieczka.Nie, takie wmawianie to próba brania odpowiedzialności za ciebie.
.
Ostatnio zmieniony ndz cze 19, 2022 5:55 pm przez Ari, łącznie zmieniany 1 raz.
Ech filozof z Ciebie
.
-
To tylko intelektualizacja.
.