Rozmowy kwalifikacyjne
-
Rozmowy kwalifikacyjne
Cześć
W jaki sposób przechodzicie/przechodziliście przez rozmowy kwalifikacyjne? W moim przypadku wygląda to tak, że na początku fajnie, normalnie idealny kandydat, ale im dłużej trwa rozmowa tym bardziej odpływam a na koniec zapytam o coś totalnie z czapy i się już do mnie nie odzywają Jak być tam na miejscu na tej rozmowie nie uciekając w swój światek czy nie podziwiając rzeczy za oknem? Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź
W jaki sposób przechodzicie/przechodziliście przez rozmowy kwalifikacyjne? W moim przypadku wygląda to tak, że na początku fajnie, normalnie idealny kandydat, ale im dłużej trwa rozmowa tym bardziej odpływam a na koniec zapytam o coś totalnie z czapy i się już do mnie nie odzywają Jak być tam na miejscu na tej rozmowie nie uciekając w swój światek czy nie podziwiając rzeczy za oknem? Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź
-
Re: Rozmowy kwalifikacyjne
Wszystko zależy co umiesz i jakie masz kwalifikacje. W tych czasach wystarczy składać poprawnie zdania i jest dobrze.
Siedzę często jako rekruter w firmach. Uwierzcie mi że większość kandydatów nie nadaje się na stanowiska na które aplikuja.
Ja na rozmowach kwalifikacyjnych mam ten komfort że moge podać cenę zaporowa i od tego rozmowę zacząć. Np. 10 tyś. Plus koszty i w lewo lub w prawo.
Siedzę często jako rekruter w firmach. Uwierzcie mi że większość kandydatów nie nadaje się na stanowiska na które aplikuja.
Ja na rozmowach kwalifikacyjnych mam ten komfort że moge podać cenę zaporowa i od tego rozmowę zacząć. Np. 10 tyś. Plus koszty i w lewo lub w prawo.
Ja wyglądam na mega zestresowaną niezależnie od tego, jak się staram być wyluzowana. Większość moich prac dostałam, bo nie miałam rozmów kwalifikacyjnych w ogóle, a kiedy miałam, to byłam odsyłana z kwitkiem. Wesoło.
-
W obecnej pracy nie miałam rozmowy kwalifikacyjnej i jestem najlepszym pracownikiem Mimo że mam kwalifikacje, to nie potrafię ich sprzedać mówiąc, pokazać łatwiej.
-
do dziś przechodzi mnie fala wstydu jak sobie przypomnę jedną z takich rozmów, kompletna pustka w głowie w takich stresujących sytuacjach
-
Robię z siebie totalnego kretyna pokazując oderwanie i wyobcowanie od społecznej rzeczywistości.
-
Robiłem z siebie kretyna proponując nierynkowe stawki pozwalające jedynie na wegetacje i znacznie poniżej minimalnej.
Ciekawe tez są pytania typu: co by chciał pan robić w naszej firmie i w jakim kierunku się rozwijać?
Co powiedzie jak w ogóle nie wiem co chwiałbym robić ?
Najlepiej jakby mi sami powiedzieli co ja chce robić i całe życie zorganizowali.
Ciekawe tez są pytania typu: co by chciał pan robić w naszej firmie i w jakim kierunku się rozwijać?
Co powiedzie jak w ogóle nie wiem co chwiałbym robić ?
Najlepiej jakby mi sami powiedzieli co ja chce robić i całe życie zorganizowali.
.
Ostatnio zmieniony ndz cze 19, 2022 9:29 am przez Ari, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie no to tak nie działa.
Masz być konkretnym zdecydowanym pracownikiem
Masz być konkretnym zdecydowanym pracownikiem
Ostatnio zmieniony pt lip 03, 2020 5:59 am przez chudzielec, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony pt lip 24, 2020 9:17 pm przez i.j, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lepiej poszukiwaczem sensu życia.
-
Jestem właśnie po rozmowie ws podwyżki.
Zacząłem się trochę gubić i nie powiedziałem wszystkiego tego co chce ale i tak wyszło lepiej niż się spodziewałem.
Zacząłem się trochę gubić i nie powiedziałem wszystkiego tego co chce ale i tak wyszło lepiej niż się spodziewałem.
Gratulacje:). Zawsze to jakiś krok do przodu. Takie rozmowy są bardzo trudne, a niestety w dzisiejszych czasach trzeba umieć dobrze negocjować. Inaczej człowiek na zawsze pozostanie popychadłem:(.chudzielec pisze: ↑śr sie 05, 2020 4:29 pmJestem właśnie po rozmowie ws podwyżki.
Byłem na dwóch rozmowach dawno temu, gdy jeszcze nie byłem aż tak zaburzony. Ogromny stres.
Teraz sobie tego całkiem nie wyobrażam. Wiem, że nie jestem osobą, której szukają, bo w ogóle nie mam motywacji. Co ja miałbym odpowiadać na pytania w stylu, gdzie widzę się za 5 lat? - Na tym samym krześle przed monitorem i pierdzącym w stołek podczas przeglądania bezsensownych stron.
Teraz sobie tego całkiem nie wyobrażam. Wiem, że nie jestem osobą, której szukają, bo w ogóle nie mam motywacji. Co ja miałbym odpowiadać na pytania w stylu, gdzie widzę się za 5 lat? - Na tym samym krześle przed monitorem i pierdzącym w stołek podczas przeglądania bezsensownych stron.
Life is suffering.