więc CO?
Re: więc CO?
Ja Ci powiem tak, że pewne emocje odczuwam, ale zazwyczaj te silniejsze, zresztą niektóre emocje zastępuje mi myślenie. Często w pracy dążę do tego, żeby wykonać dane zadanie, bo na nim mi w danej chwili zależy. Albo czasami chcę coś zrobić, przykładowo zjeść coś konkretnego. Myślę, że jest cała gama takich nie-odczuć, które mogą służyć za emocje, tak mi się wydaje.
-
Niechęć to też emocja? Często jej ulegam wobec właściwie wszystkiego.
czasomarnowacz, życiomarnowacz, przetrwalnik.
Prawie nic nie robię robię a czas leci jak przez palce nawet nie wiadomo kiedy.
W sumie myślałem ze dni w pracy będą koszmarem a jednak są neutralne. Podobnie z weekendami. To tak jak podróż przez niekończąca się pustynie.
Ostatnio odkryłem ze basen i pływanie sprawia mi trochę przyjemności ale to i tak coraz mniej z kazdym dniem.Mam tez obsesja badania rożnych tematów naukowych. To do tej pory podtrzymuje mnie to przy życiu.
A z emocji to wiem jak u siebie wywołać (silne negatywne) ale nie zawsze to jest powtarzalne.
W pewnym formularzu dotyczącym rozwoju osobistego opisałem siebie tak:fifikse pisze:co Wy w ogóle robicie, tak w życiu, tak na co dzień - jak wygląda Wasz przeciętny dzień
czasomarnowacz, życiomarnowacz, przetrwalnik.
Prawie nic nie robię robię a czas leci jak przez palce nawet nie wiadomo kiedy.
W sumie myślałem ze dni w pracy będą koszmarem a jednak są neutralne. Podobnie z weekendami. To tak jak podróż przez niekończąca się pustynie.
Ostatnio odkryłem ze basen i pływanie sprawia mi trochę przyjemności ale to i tak coraz mniej z kazdym dniem.Mam tez obsesja badania rożnych tematów naukowych. To do tej pory podtrzymuje mnie to przy życiu.
Próbuje się wku...celowo żeby coś zmienić ale to nie jest zbyt skuteczne.fifikse pisze:nie wq***a Was ta cała anhedonia i spłaszczona uczuciowość (?)
A z emocji to wiem jak u siebie wywołać (silne negatywne) ale nie zawsze to jest powtarzalne.
-
Ja zazwyczaj siedzę przed komputerem albo telewizorem
Ja leżę w łóżku i najczęściej przeglądam telefon, bo nie mam sił na nic innego;(