Cześć
Cześć
Witam wszystkich. Nigdy nie pisałam na żadnym forum więc jest to dla mnie nowe doświadczenie. Nawet w takiej sytuacji serce wali mi jak młot. Spróbuję napisać coś o sobie ale jest to dla mnie bardzo trudne. Odkąd dowiedziałam się o OS wreszcie mam poczucie że wiem kim jestem. Zajęło mi to dużo czasu.
-
Re: Cześć
Cześć
Raczej jest tu spokojnie. Nie ma się czego obawiać.
Raczej jest tu spokojnie. Nie ma się czego obawiać.
Rozumiem co masz na myśli. Na pewnym etapie swojego istnienia zdecydowałam się zakończyć swoje życie mentalnie. Nie czuje,nie pragnę, nie mam żadnych oczekiwań planów. Jadę na autopilocie. Jak będzie źle to dokończę sprawę. Taka możliwość uspokaja.
Depresja. Może nie warto jeszcze umierać? - pisze facet co miał już 3 razy pętle na szyi a obecnie leczy sznyty na ręce.
Z depresją trzeba się zmierzyć, koniecznie z pomocą dobrego terapeuty i leków.
A tak w ogóle, to cześć
Mogę spytać w jakim jesteś wieku? Kiedy dostałaś diagnozę, że masz OS?
solus contra omnes
Cześć. Mam prawie 40. Przez całe życie zastanawiałam się co jest nie tak. Dlaczego nie pasuję do reszty. O co chodzi. Dopiero niedawno ktoś powiedział mi że mogę być schizo. Sprawdziłam co to jest w internecie i mnie zamurowało. Pasują do mnie niemal wszystkie objawy. Opis zachowania ludzi z OS to mój życiorys. Zachowania, wybory życiowe. Wszystko. Pierwsza myśl to : żeby nikt się nie dowiedział. Później się chyba ucieszyłam że wreszcie wiem w czym problem. Gdybym wiedziała 20 lat temu. Zaoszczędziłoby mi to cierpienia. Nie mam oficjalnej diagnozy bo nie pójdę do lekarza/psychologa.