Witam szanowne grono
Witam szanowne grono
Cześć, mam 22 lat, nie mam nic zdiagnozowanego lecz od dzieciństwa wiem, że coś ze mną jest nie tak, lub raczej że jestem <<inny>>, niedawno natrafiłem na pojęcie zaburzenia schizoidalnego i było to pierwszy raz jak przeczytałem coś co mnie opisuje (choć opisy tego zaburzenia się różnią i nie jest to dokładne), więc trafiłem tutaj. Jest coraz bardziej chujowo więc szukam informacji, które pomogą zrozumieć samego siebie, na terapię jestem za biedny.
Re: Witam szanowne grono
Cześć, witaj na forum.
Zawsze istnieje jeszcze opcja terapii lub spotkań psychologicznych (celowo to rozróżniłam) na NFZ. Jesli chodzi o kompetencje terapeutów, to wbrew temu co się często uważa, nie odstaje ona o tej prywatnej. Inna kwestia to potrzebne jest skierowanie i terminy jak wiadomo też, potrafią być dobijające... Zwłaszcza jeśli chodzi o strice terapię, bo na doraźne spotkania z można, się czasem dostać w sensownym terminie.Jest coraz bardziej chujowo więc szukam informacji, które pomogą zrozumieć samego siebie, na terapię jestem za biedny.