Witam szanowne grono

Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, napisz krótki post o sobie.
Bratek

Witam szanowne grono

Postautor: Bratek » wt cze 17, 2025 12:06 am

Cześć, mam 22 lat, nie mam nic zdiagnozowanego lecz od dzieciństwa wiem, że coś ze mną jest nie tak, lub raczej że jestem <<inny>>, niedawno natrafiłem na pojęcie zaburzenia schizoidalnego i było to pierwszy raz jak przeczytałem coś co mnie opisuje (choć opisy tego zaburzenia się różnią i nie jest to dokładne), więc trafiłem tutaj. Jest coraz bardziej chujowo więc szukam informacji, które pomogą zrozumieć samego siebie, na terapię jestem za biedny.

Aurora

Re: Witam szanowne grono

Postautor: Aurora » wt cze 17, 2025 1:10 pm

Cześć, witaj na forum.
Jest coraz bardziej chujowo więc szukam informacji, które pomogą zrozumieć samego siebie, na terapię jestem za biedny.
Zawsze istnieje jeszcze opcja terapii lub spotkań psychologicznych (celowo to rozróżniłam) na NFZ. Jesli chodzi o kompetencje terapeutów, to wbrew temu co się często uważa, nie odstaje ona o tej prywatnej. Inna kwestia to potrzebne jest skierowanie i terminy jak wiadomo też, potrafią być dobijające... Zwłaszcza jeśli chodzi o strice terapię, bo na doraźne spotkania z można, się czasem dostać w sensownym terminie.